Acești oameni ne cunosc și ne susțin, iar mărturia lor stă drept dovadă a seriozității cu care Fundația Alex Tache trateză acest proiect. Le mulțumim pentru că sunt alături de noi și ne dau puterea să facem lucruri bune!

L-am cunoscut pe Alex la Visuri la Cheie. Știam despre el, îl văzusem în poze și știam că el a scris emisiunii pentru a fi acceptat cazul de la Ocnele Mari. Mai știam despre lupta lui cu boala, despre faptele bune pe care le răspândește în jur, despre tenacitatea de a duce la bun sfârșit proiecte complexe, despre tinerețea lui și despre oamenii pe care i-a strâns în preajmă. Cu toate astea, atunci când am ajuns în fața casei de la Ocnele Mari pentru a surprinde familia și Alex ne-a ieșit cu ei în întâmpinare, am avut un moment din acela în care timpul se oprește în loc pentru că simți că ești în preajma unui suflet de înger. Alex era tot ce știam despre el și în același timp mult mai mult de atât. Alex este bunătate, simplitate și încredere. Cred că numai așa reușește să facă lucruri care par imposibile pentru majoritatea. Dansează cu boala și greutățile aferente, îmbrățișează cu toleranță lumea din jur, muncește cu grație să-și întrețină familia și peste toate astea pune cap la cap proiecte umanitare. De multe ori m-am întrebat dacă nu cumva pentru el timpul nu este liniar…

Am multe lucruri de spus despre Alex și foarte greu îmi găsesc cuvintele. Un lucru este cert: atunci când îți povestește despre proiectele lui de suflet ochii îi zâmbesc și înțelegi că dincolo de toată nebunia pe care cu toții o trăim în rutina fiecărei zile, astea sunt lucrurile pentru care merită să traiești. Pentru care merită să te oprești un pic și să le lași să intre în viața ta. Ăsta a fost motivul pentru care am spus cu ochii închiși că vreau să îl ajut cum pot să realizeze proiectul acesta. Pentru că simt că, la finalul zilei, astea sunt lucrurile care ramân în urmă. Și mai simt că, dacă dăruiești din timpul, priceperea și energia ta, Dumnezeu îți va umple inima de bucurie. Nu e usor pentru mine, pentru că toată viața mea e pe fugă, plină de to do’s list care nu se mai termină și simt că orice aș face în plus ar spulbera iluzia de control pe care o am, însa tocmai provocarea asta m-a făcut să merg mai departe alături de Alex în acest proiect. Succes Alex, fie ca totul în jur să îți vină în întampinare la momentul potrivit realizării acestui proiect.

Alina Vîlcu
Arhitect

Alex Tache este și va rămâne pentru mine un simbol al puterii și al unei conștiințe ce depășește cu mult puterea fizică. L-am cunoscut pe Alex în calitatea unui erou care salva pe altcineva. Mi-a luat ceva timp până să îmi dau seama că el însuși suferă de o boală foarte grea. Zâmbetul și voința lui nu mă lăsau să văd mai departe, să vad problemele lui de sănătate.

Odată ce l-am văzut cu adevărat m-am simțit mic. Am simțit că două mâini și două picioare nu îmi ajung pentru a fi cât el de puternic. Mă uitam la el și nu îmi venea să cred cu câta bucurie ajută un alt om. Cât de implicat era într-o treabă nu tocmai ușoară pentru el. Recunosc, de când l-am cunoscut nu l-am văzut niciodată fără un zâmbet pe chip.

De față cu mine i-a schimbat destinul unui om care nu avea prea multe de sperat pe lumea asta. De câte ori m-am gândit că să faci un bine nu e treabă ușoară, Alex mi-a dovedit că pentru el e o nimica toată. De parcă boala și activitățile de la fundația sa nu i-ar fi de ajuns, de parcă munca lui de zi de zi ar fi prea ușoare, acum Alex începe înca un mare proiect. Nu îi urez succes pentru că știu că va avea parte de el. Nu îi urez energie pentru că știu că are cât o armată de oameni. Vreau doar să afle cât mai mulți de acest om și de proiectul lui de suflet. Un proiect care va construi o casa pe care mulți copii o vor numi acasă. Mi-a spus că pentru el nu contează de unde vine copilul, fie mic, fie mare, fie rom, fie maghiar, la el va fi acasă și îi va fi mentor și părinte.

Sa îi dea Dumnezeu viață cât mai lungă ca să facă ce noi nu reușim cu mâinile și picioarele noastre.

Omid Ghannadi
Designer de Interior