Istoric

Înființată în august 2016, Fundația Alex Tache dorește să consolideze spiritul civic și să participe la viața comunității locale prin activități caritabile. Scopul fundației este creșterea, formarea și educarea copiilor abandonați în stil familial. Pentru realizarea acestui vis ne propunem să construim o locuință pe care 16 copii să o poată numi „acasă”. Lucrarea a fost demarată în comuna Galicea, județul Vâlcea.

Cine este Alex Tache?

Alex Tache are 32 de ani și este din Râmnicu Vâlcea.

Viața lui Alex era asemănătoare cu a multor tineri până în 2007, când a fost diagnosticat cu cancer osos la femurul stâng, o boală ce dă o speranță de viață de până la cinci ani.

După șase operații de recidivă locală, patru intervenții pentru metastaze pulmonare și amputarea membrului stâng, acum, la doisprezece ani de la debutul bolii, Alex este extrem de încrezator că o va învinge, iar planurile sale de viitor sunt mai mari ca oricând.

Misiune

Copiii de azi sunt adulții de mâine, iar lipsa de afecțiune, lipsa unui mediu adecvat de dezvoltare și lipsa sentimentului de apartenență la o familie produc în cele din urmă efecte negative asupra comunităților. De aceea, Fundația Alex Tache își dorește să fie unul din factorii ce contribuie la sprijinirea activităților sociale dedicate copiilor abandonați.

Viziune

Primul pas spre îndeplinirea misiunii este construirea Casei NEST, locul care va însemna „acasă” pentru 16 copii. Vrem să le oferim mediul familial armonios, fără conflicte, în care să se simtă în siguranță și să  simtă că sunt înțeleși. Îi vom îndruma spre alegerea carierei în funcție de vocație, aptitudini și pasiuni.

După școală, aceștia vor avea parte de un program after-school cu profesorii și voluntarii noștri care îi vor ajuta la teme și vor avea posibilitatea să își descopere pasiunile și creativitatea punându-le la dispoziție profesori de arte și sport.

Ne dorim dezvoltarea și pregătirea lor pentru viață, iar în acest sens le vom oferi susținere totală.